Webasto

Webasto is een Duits bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en produceren van systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning voor voertuigen en gebouwen. Het bedrijf werd opgericht in 1901 en heeft inmiddels wereldwijd meer dan 50 vestigingen.

Webasto biedt een breed scala aan producten voor smart homes, waaronder slimme thermostaten en verwarmingssystemen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een slimme thermostaat ontwikkeld die op afstand bediend kan worden via een mobiele app. Gebruikers kunnen met deze app de temperatuur in hun huis regelen en verschillende schema’s instellen om energie te besparen. Het bedrijf biedt ook slimme radiatorknoppen, waarmee gebruikers de temperatuur in individuele kamers kunnen regelen.

Webasto heeft ook producten ontwikkeld voor slimme voertuigen, waaronder oplaadsystemen voor elektrische en hybride auto’s. Het bedrijf biedt bijvoorbeeld een slim laadstation aan, dat kan worden geïntegreerd met slimme thuisoplossingen en op afstand kan worden bediend via een mobiele app.

Webasto streeft ernaar om de nieuwste technologieën te integreren in zijn producten en diensten en werkt voortdurend aan het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor smart homes en smart vehicles.