Wallbox

Wallbox is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van slimme laadstations voor elektrische voertuigen. Het bedrijf is in 2015 opgericht en heeft sindsdien een aantal producten op de markt gebracht waarmee gebruikers hun elektrische voertuigen thuis of op openbare locaties kunnen opladen.

De slimme laadstations van Wallbox maken gebruik van geavanceerde technologieën om gebruikers te helpen hun laadervaring te verbeteren. Zo hebben de laadstations bijvoorbeeld een intuïtief touchscreen-display waarmee gebruikers de laadstatus kunnen controleren en verschillende instellingen kunnen aanpassen. De laadstations kunnen ook worden bediend via een mobiele app, waarmee gebruikers op afstand de laadstatus kunnen controleren en het laadproces kunnen starten en stoppen.

Wallbox biedt verschillende modellen laadstations, die geschikt zijn voor verschillende soorten locaties en laadbehoeften. Het bedrijf streeft ernaar om het opladen van elektrische voertuigen zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te maken en biedt daarom een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden voor gebruikers.

Het bedrijf is gevestigd in Spanje en heeft een sterke aanwezigheid in Europa en de Verenigde Staten. Wallbox heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn innovatieve producten en blijft nieuwe producten en diensten ontwikkelen om aan de behoeften van de markt voor elektrische voertuigen te voldoen.