Slimme verlichtingssystemen met batterijopslag

Slimme verlichtingssystemen zijn tegenwoordig enorm populair geworden, omdat ze vele voordelen bieden, zoals energiebesparing, gemak en controle over je verlichting. Een vraag die veel mensen hebben, is of deze systemen ook kunnen werken op batterijopslag. In deze blog post zullen we enkele slimme verlichtingssystemen bespreken die kunnen werken op batterijopslag.

1. Philips Hue Wireless Dimming Kit:
Een populaire keuze onder slimme verlichtingssystemen is het Philips Hue-systeem. Dit systeem biedt niet alleen draadloze bediening van je verlichting, maar heeft ook een speciale kit genaamd de Wireless Dimming Kit. Deze kit wordt geleverd met een draadloze dimmer en een Philips Hue-lamp die beide werken op batterijen. Dit betekent dat je geen elektriciteitsaansluiting nodig hebt om deze lampen te gebruiken.

2. Lutron Caseta Wireless:
Het Lutron Caseta Wireless-systeem is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een slim verlichtingssysteem dat op batterijen werkt. Dit systeem maakt gebruik van een draadloze bridge, die verbinding maakt met je Wi-Fi-netwerk en draadloze communicatie mogelijk maakt tussen de schakelaars en de lampen. De schakelaars werken op batterijen, waardoor je ze overal in huis kunt plaatsen zonder bekabeling.

3. Eve Flare:
Als je op zoek bent naar een draagbaar slim verlichtingssysteem dat op batterijen werkt, is de Eve Flare een uitstekende keuze. Deze draadloze lamp heeft een ingebouwde oplaadbare batterij, waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Het biedt een scala aan kleuropties en kan worden bediend via een app op je smartphone.

4. IKEA TRÅDFRI:
IKEA heeft onlangs het TRÅDFRI-assortiment gelanceerd, een reeks slimme verlichtingsproducten tegen betaalbare prijzen. Het TRÅDFRI-systeem biedt verschillende opties die werken op batterijen, zoals de draadloze bewegingssensor en de draadloze dimmer. Deze accessoires zijn gemakkelijk te installeren en vereisen geen elektrische bekabeling, waardoor ze ideaal zijn voor huurwoningen of tijdelijke ruimtes.

5. Arlo Smart Home Security Lights:
Als je op zoek bent naar slimme verlichting met extra beveiligingsfuncties, dan zijn de Arlo Smart Home Security Lights een geweldige keuze. Deze draadloze lampen werken op batterijen en kunnen gemakkelijk worden gekoppeld aan je Arlo-beveiligingscamera’s. Ze hebben bewegingssensoren en kunnen worden ingesteld om op bepaalde tijden in te schakelen, wat een afschrikkend effect kan hebben op indringers.

Conclusie:
Slimme verlichtingssystemen worden steeds geavanceerder en bieden talloze mogelijkheden voor het verlichten en bedienen van je huis. Gelukkig zijn er ook verschillende opties beschikbaar die werken op batterijen, waardoor je niet afhankelijk bent van een elektriciteitsaansluiting. Of je nu op zoek bent naar een draagbaar systeem zoals de Eve Flare of een volledige set zoals het Philips Hue-systeem, er is een optie beschikbaar die aan jouw behoeften voldoet. Kies een slim verlichtingssysteem dat op batterijen werkt en geniet van de voordelen van controle en gemak, waar je ook bent in huis.