tado

Tado is een Duits smart home bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van slimme thermostaten en airconditioningregelaars. Het bedrijf werd opgericht in 2011 en heeft sindsdien verschillende slimme thermostaten, airconditioningregelaars en andere slimme producten ontwikkeld.

Het belangrijkste product van Tado is de slimme thermostaat, waarmee gebruikers de temperatuur in hun huis kunnen regelen via een app op hun smartphone. De thermostaat maakt gebruik van verschillende sensoren, waaronder temperatuur-, vochtigheids- en bewegingssensoren, om te detecteren wanneer mensen thuis zijn en wanneer niet, en past de temperatuur dienovereenkomstig aan om energie te besparen.

Naast de slimme thermostaat biedt Tado ook slimme airconditioningregelaars aan, waarmee gebruikers hun airconditioning kunnen bedienen via een app op hun smartphone en op afstand kunnen aan- en uitzetten. Tado’s airconditioningregelaars maken gebruik van geolocatietechnologie om de airconditioning automatisch uit te schakelen wanneer gebruikers het huis verlaten en weer in te schakelen wanneer ze terugkomen, waardoor energie wordt bespaard.

Tado heeft ook integraties met andere slimme apparaten en slimme assistenten, zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit, zodat gebruikers hun slimme thermostaat of airconditioningregelaar kunnen bedienen via spraakopdrachten.

Tado streeft naar een slimme, energiezuinige en comfortabele thuisomgeving voor iedereen. Het bedrijf blijft nieuwe producten en updates ontwikkelen om te blijven innoveren in de wereld van slimme apparaten en energiebesparing voor huishoudens toegankelijk te maken.