Video back-ups maken van slimme deurbel met Home Assistant

Hoe maak ik een back-up van de video’s van mijn slimme deurbel met Home Assistant?

Het kan erg frustrerend zijn als je belangrijke beelden verliest van je slimme deurbel, vooral als het gaat om beveiligingscamera’s. Gelukkig is het mogelijk om een back-up te maken van de video’s van je slimme deurbel met Home Assistant. In deze blog post zullen we stap voor stap uitleggen hoe je dit kunt doen.

Stap 1: Zorg ervoor dat je Home Assistant geïnstalleerd en goed geconfigureerd is op je systeem. Als je nog geen Home Assistant hebt, kun je de documentatie volgen om het te installeren. Het is belangrijk om te vermelden dat niet alle slimme deurbellen volledig compatibel zijn met Home Assistant, dus zorg ervoor dat jouw deurbel wordt ondersteund voordat je aan de slag gaat.

Stap 2: Log in op je Home Assistant dashboard en ga naar de add-on store. Zoek naar de add-on genaamd “MotionEye” en installeer deze. MotionEye is een tool waarmee je videostreams kunt beheren en opnemen van verschillende apparaten, waaronder slimme deurbellen.

Stap 3: Nadat de installatie van MotionEye is voltooid, ga je naar de configuratiepagina van de add-on. Hier moet je de juiste camera feed instellingen invoeren voor jouw slimme deurbel. Meestal kun je de feed instellingen vinden in de documentatie van de deurbel of op de website van de fabrikant. Zorg ervoor dat je de juiste URL van de videostream invoert en eventuele vereiste authenticatiegegevens opgeeft.

Stap 4: Als je alle feed instellingen hebt geconfigureerd, kun je nu de opname-instellingen aanpassen. MotionEye biedt verschillende opties om opnames te maken, zoals het opnemen van de volledige dag, alleen bij bewegingsdetectie of op basis van aangepaste planningen. Kies de instelling die het beste past bij jouw behoeften.

Stap 5: Zodra je de opname-instellingen hebt geconfigureerd, kun je ook de opslaglocatie instellen voor de video’s. MotionEye biedt verschillende opties, zoals lokaal opslaan op een harde schijf of het uploaden naar cloudopslag. Kies de optie die voor jou het meest geschikt is en configureer de juiste opslaginstellingen.

Stap 6: Sla de configuratiewijzigingen op en start de MotionEye add-on. Je slimme deurbel video’s worden nu opgenomen volgens de door jou ingestelde instellingen.

Stap 7: Om de opgenomen video’s te bekijken, ga je terug naar je Home Assistant dashboard en open je de MotionEye add-on. Je kunt nu de live videostream bekijken en toegang krijgen tot de opgenomen video’s. Bewaar de video’s op een veilige locatie om ervoor te zorgen dat je ze niet kwijtraakt.

Dat is het! Je hebt nu succesvol een back-up gemaakt van de video’s van je slimme deurbel met Home Assistant. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de back-up correct werkt en de opgenomen video’s op te slaan op een externe locatie om eventueel verlies te voorkomen.

Het hebben van een back-up van je slimme deurbel video’s geeft gemoedsrust en zorgt ervoor dat je belangrijke beelden altijd beschikbaar zijn wanneer je ze nodig hebt. Volg deze stappen zorgvuldig en je kunt er zeker van zijn dat je jouw video’s veilig en gemakkelijk kunt back-uppen met Home Assistant.