Senic

Senic is een Duits bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van slimme en intuïtieve interfaces voor thuis. Het bedrijf werd opgericht in 2013 en heeft sindsdien een reeks producten ontwikkeld die gericht zijn op het verbeteren van de interactie tussen mensen en technologie in huis.

Een van de belangrijkste producten van Senic is de Nuimo-controller, een slimme knop die kan worden gebruikt om verschillende apparaten in huis te bedienen, zoals slimme verlichting, thermostaten en muzieksystemen. De Nuimo maakt gebruik van Bluetooth en kan worden geconfigureerd via een app, waardoor gebruikers de knop kunnen aanpassen aan hun individuele behoeften en voorkeuren.

Naast de Nuimo biedt Senic ook de Flow aan, een slimme lichtschakelaar die gebruik maakt van gebarenherkenning en aanraakbediening om slimme verlichting in huis te bedienen. De Flow kan worden geïnstalleerd als een vervanging voor bestaande lichtschakelaars en kan worden gebruikt om verschillende lichtinstellingen te activeren, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

Senic heeft ook de Cocon ontwikkeld, een slimme hub die kan worden gebruikt om verschillende slimme apparaten in huis met elkaar te verbinden en te bedienen. De Cocon ondersteunt spraakbesturing via Amazon Alexa en Google Assistant en kan worden gebruikt om slimme apparaten aan te sturen, zoals slimme thermostaten, slimme verlichting en slimme speakers.

Senic-producten zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en hebben een minimalistisch design. Het bedrijf streeft ernaar om technologie in huis eenvoudiger en intuïtiever te maken, waardoor gebruikers meer controle hebben over hun slimme apparaten.