Ring

Ring is een Amerikaans bedrijf dat slimme beveiligingsoplossingen voor thuis biedt. Het bedrijf werd opgericht in 2013 en heeft sindsdien een reeks producten ontwikkeld die huiseigenaren in staat stellen om hun woning te bewaken en te beveiligen met behulp van slimme technologie.

Het belangrijkste product van Ring is de slimme deurbel, waarmee huiseigenaren via hun smartphone kunnen zien wie er voor hun deur staat en met bezoekers kunnen communiceren, zelfs als ze niet thuis zijn. Ring biedt ook een reeks beveiligingscamera’s die zijn ontworpen om te worden ge├»nstalleerd in en om het huis, zodat gebruikers hun huis en eigendommen op afstand kunnen bewaken en opnemen.

Alle Ring-producten zijn ontworpen om eenvoudig te installeren en te gebruiken te zijn. Ze zijn ook compatibel met andere slimme thuisproducten, zodat gebruikers hun beveiligingssysteem kunnen integreren met andere apparaten en diensten.

Ring biedt ook een abonnementsservice aan genaamd Ring Protect, die extra beveiligingsfuncties biedt, zoals het opnemen en opslaan van videobeelden en het ontvangen van meldingen als er verdachte activiteiten rond het huis worden gedetecteerd.

In 2018 werd Ring overgenomen door Amazon, waardoor het bedrijf toegang heeft gekregen tot de uitgebreide middelen en expertise van het e-commercebedrijf. Ring is sindsdien verder gegroeid en heeft nieuwe producten en functies uitgebracht, zoals de Ring Alarm, een slim beveiligingssysteem voor thuis, en de Ring Always Home Cam, een vliegende dronecamera die gebruikers in staat stelt om hun huis op afstand te bewaken.