Meural

Meural is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van slimme digitale kunstframes die kunnen worden gebruikt om kunstwerken en foto’s weer te geven en af te spelen. Het bedrijf richt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige en eenvoudig te gebruiken producten die de manier waarop mensen kunst waarderen en consumeren, veranderen.

Het belangrijkste product van Meural is de slimme canvas, een digitaal fotolijst dat kunstwerken en foto’s op een realistische manier weergeeft. Het canvas maakt gebruik van geavanceerde technologieën om de kleur, helderheid en textuur van kunstwerken zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren en bevat een bibliotheek met duizenden kunstwerken die kunnen worden bekeken en gedownload via een app op een smartphone.

De Meural slimme canvas is ook voorzien van spraakbesturing en kan worden bediend via Amazon Alexa of Google Assistant, waardoor gebruikers hun kunstcollectie eenvoudig kunnen bedienen en aanpassen met behulp van hun stem.

Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in een communityplatform, de Meural Community, waar gebruikers hun eigen kunstwerken kunnen uploaden en delen met andere Meural-gebruikers. Het platform bevat ook samenwerkingsverbanden met musea en kunstenaars om exclusieve en onderscheidende kunstwerken te bieden die alleen beschikbaar zijn voor Meural-gebruikers.

Meural is in 2018 overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Netgear, dat gespecialiseerd is in netwerkapparatuur.