Marmitek

Marmitek is een Nederlands bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van slimme oplossingen voor thuisautomatisering. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder draadloze schakelaars, afstandsbedieningen, multiroom audio-oplossingen en slimme hubs die apparaten met elkaar verbinden en bedienen.

Marmitek richt zich op het bieden van betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossingen voor thuisautomatisering die compatibel zijn met een groot aantal apparaten en platforms. Het bedrijf streeft ernaar om oplossingen te bieden die de kwaliteit van leven van gebruikers verbeteren, en stelt zich ten doel om slimme technologie toegankelijk te maken voor iedereen.

Een van de belangrijkste productlijnen van Marmitek is de Powermid-lijn, die draadloze afstandsbedieningen en ontvangers biedt om apparaten zoals televisies, dvd-spelers en settopboxen te bedienen vanuit andere ruimtes. Het bedrijf biedt ook slimme hubs zoals de Marmitek Smart Me, waarmee verschillende apparaten en systemen in huis kunnen worden geautomatiseerd en bediend via een app op een smartphone.

Marmitek heeft partnerships met verschillende grote retailers en bedrijven en hun producten zijn verkrijgbaar in verschillende landen over de hele wereld. Het bedrijf is sinds 2019 onderdeel van de Belgische fabrikant van slimme verlichting Niko Group.