Ledvance

Ledvance is een Duits bedrijf dat slimme verlichtingsoplossingen biedt voor de consumentenmarkt. Het bedrijf richt zich op de productie van LED-lampen en slimme verlichtingsproducten die compatibel zijn met verschillende smart home platforms, zoals Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Assistant.

Het bedrijf is voortgekomen uit de verlichtingsafdeling van OSRAM en heeft een sterke focus op innovatie en duurzaamheid. Ledvance heeft bijvoorbeeld een uitgebreid portfolio van LED-lampen, waaronder filament- en smart LED-lampen, die een hoog energierendement bieden en lang meegaan.

Ledvance heeft ook een breed scala aan slimme verlichtingsproducten, waaronder slimme LED-strips, slimme lampen en slimme armaturen. Deze producten kunnen worden bediend via een app op een smartphone of tablet, waarmee gebruikers de verlichting kunnen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Het bedrijf is actief in meer dan 120 landen en werkt samen met verschillende partners om slimme verlichtingstoepassingen te ontwikkelen voor verschillende sectoren, waaronder de retail-, horeca- en gezondheidszorgsector. Ledvance is ook een voorstander van duurzame verlichtingsoplossingen en werkt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van verlichtingsproducten door het gebruik van duurzame materialen en energiebesparende technologieën.