Google

Google is een van de grootste technologiebedrijven ter wereld en biedt ook een breed scala aan producten en diensten voor slimme woningen. Het bedrijf biedt verschillende smart home-producten aan onder de merknaam Google Nest, zoals slimme thermostaten, videodeurbellen, beveiligingscamera’s, slimme luidsprekers, slimme displays en meer.

De producten van Google Nest zijn ontworpen om het leven in huis gemakkelijker en comfortabeler te maken, en ze maken gebruik van spraakgestuurde technologie om gebruikers te helpen bij het bedienen van hun apparaten en het uitvoeren van verschillende taken. Met behulp van de Google Assistent kunnen gebruikers hun smart home-apparaten bedienen met hun stem, zoals het aanpassen van de thermostaat, het afspelen van muziek, het bekijken van beveiligingsbeelden en nog veel meer.

Google Nest-producten zijn ook gekoppeld aan de Google Home-app, waarmee gebruikers hun apparaten op afstand kunnen bedienen en verschillende functies kunnen instellen, zoals geofencing en planning. Gebruikers kunnen ook verschillende Google Nest-apparaten koppelen om automatische routines te creëren, zoals het uitschakelen van lichten wanneer niemand thuis is.

Google biedt ook integratie met andere slimme huisproducten van andere fabrikanten, waardoor gebruikers hun smart home-ervaring verder kunnen aanpassen. Door de jaren heen heeft Google ook een ecosysteem van ontwikkelaars en partners opgebouwd, die nieuwe producten en diensten ontwikkelen die compatibel zijn met de Google Nest-producten en -technologieën.