Google Nest

Google Nest is een merk van slimme thuisproducten dat eigendom is van Google. Het merk biedt een breed scala aan producten, waaronder slimme thermostaten, videodeurbellen, beveiligingscamera’s, slimme luidsprekers, slimme displays en meer.

De producten van Google Nest zijn ontworpen om het leven in huis gemakkelijker en comfortabeler te maken, en ze maken gebruik van spraakgestuurde technologie om gebruikers te helpen bij het bedienen van hun apparaten en het uitvoeren van verschillende taken. Met behulp van de Google Assistent kunnen gebruikers hun smart home-apparaten bedienen met hun stem, zoals het aanpassen van de thermostaat, het afspelen van muziek, het bekijken van beveiligingsbeelden en nog veel meer.

Google Nest-producten zijn ook gekoppeld aan de Google Home-app, waarmee gebruikers hun apparaten op afstand kunnen bedienen en verschillende functies kunnen instellen, zoals geofencing en planning. Gebruikers kunnen ook verschillende Google Nest-apparaten koppelen om automatische routines te creëren, zoals het uitschakelen van lichten wanneer niemand thuis is.

Het merk Google Nest werd in 2011 gelanceerd als Nest Labs en werd in 2014 overgenomen door Google. Sindsdien is het merk verder ontwikkeld en geïntegreerd in de bredere Google-familie van producten en diensten.