Foscam

Foscam is een Chinese fabrikant van beveiligingscamera’s voor thuisgebruik en kleine bedrijven. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten van IP-camera’s ter wereld.

Foscam’s assortiment omvat een breed scala aan beveiligingscamera’s die zijn ontworpen voor gebruik in verschillende situaties, zoals binnen of buiten, overdag of ‘s nachts, en voor verschillende soorten bewaking, zoals bewaking van huisdieren, kinderen, ouderen, of als beveiligingscamera’s voor woningen en bedrijven. Veel van de camera’s van Foscam hebben functies zoals bewegingsdetectie, nachtzicht, tweerichtingsaudio en mobiele toegang tot de live-beelden via een app.

Foscam’s producten zijn gemakkelijk te installeren en te configureren en kunnen worden bediend met behulp van een mobiele app of via een webbrowser. Het bedrijf heeft ook een reeks accessoires en aanvullende producten ontwikkeld, zoals WiFi-repeaters, netwerkvideo recorders en babyfoons.

Een van de belangrijkste kenmerken van Foscam is de betaalbaarheid en toegankelijkheid van hun producten. Foscam’s camera’s zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan vergelijkbare producten van concurrenten en worden daarom gezien als een aantrekkelijke optie voor consumenten die op zoek zijn naar een kosteneffectieve manier om hun huis te beveiligen.

Foscam is beschikbaar in verschillende landen over de hele wereld en heeft partnerships met grote retailers zoals Amazon en Best Buy.