Flic

Flic is een Zweeds bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van slimme knoppen voor smart home-toepassingen. Het bedrijf werd opgericht in 2014 en heeft sindsdien een aantal slimme knoppen ontwikkeld die kunnen worden gebruikt om verschillende slimme apparaten en diensten te bedienen.

De slimme knoppen van Flic kunnen via Bluetooth worden verbonden met een smartphone of smart home-hub en worden gebruikt om een breed scala aan acties te starten, zoals het afspelen van muziek, het inschakelen van slimme verlichting, het starten van een timer of het maken van een foto. De knoppen zijn compact en kunnen overal in huis worden geplaatst, zoals op muren, tafels of kleding.

Flic heeft ook een platform ontwikkeld genaamd Flic Hub, die fungeert als een centrale hub om meerdere slimme apparaten te verbinden en bedienen. Met de Flic Hub kunnen gebruikers hun slimme knoppen gebruiken om hun smart home te automatiseren en aan te passen aan hun eigen behoeften.

Een van de belangrijkste kenmerken van Flic-producten is de flexibiliteit en eenvoudige bediening. De knoppen van Flic zijn ontworpen om zonder problemen te werken met een groot aantal smart home-producten en -diensten. Bovendien zijn de knoppen waterdicht en hebben ze een lange levensduur van de batterij, zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik.

Flic is beschikbaar in verschillende landen over de hele wereld en heeft partnerships met grote retailers zoals Amazon en Best Buy.