Fitbit

Fitbit is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van gezondheids- en fitness wearables. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en staat bekend om zijn fitness-trackers, smartwatches en slimme weegschalen.

Het assortiment van Fitbit omvat verschillende fitness-trackers, smartwatches en accessoires die kunnen worden gebruikt om de lichamelijke activiteit, slaapkwaliteit, hartslag en andere gezondheidsindicatoren van de gebruiker te monitoren. De producten van Fitbit kunnen worden gesynchroniseerd met de Fitbit-app, die beschikbaar is op iOS, Android en Windows-platforms.

Een van de belangrijkste kenmerken van Fitbit-producten is de focus op gebruikersgemak en het motiveren van gebruikers om een actieve en gezonde levensstijl te leiden. De producten van Fitbit worden geleverd met verschillende functies, zoals het bijhouden van de dagelijkse activiteit, het registreren van de slaapduur en -kwaliteit, het monitoren van de hartslag en het bieden van gepersonaliseerde coaching.

Fitbit heeft partnerships met grote retailers zoals Amazon, Best Buy en Walmart en is beschikbaar in verschillende landen over de hele wereld. In 2021 werd Fitbit overgenomen door Google, waarmee de mogelijkheden voor integratie van Fitbit-producten met andere smart home-apparaten en -diensten mogelijk zullen toenemen.