eve

Eve Systems is een Duits bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van slimme thuisoplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 1999 als Elgato Systems en werd later omgedoopt tot Eve Systems. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in München, Duitsland.

Het assortiment van Eve omvat verschillende slimme huishoudelijke apparaten, waaronder slimme verlichting, slimme stekkers, slimme thermostaten, slimme rookmelders en slimme weerstations. Het bedrijf maakt gebruik van Apple’s HomeKit-platform om ervoor te zorgen dat alle apparaten naadloos samenwerken met Apple-producten en andere slimme apparaten die compatibel zijn met het HomeKit-platform.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Eve-producten is dat ze draadloos zijn en vaak op batterijen werken. Dit maakt de installatie van de apparaten eenvoudiger en biedt meer flexibiliteit bij het plaatsen van de apparaten in huis.

Eve heeft een sterke focus op ontwerp en gebruikerservaring en heeft verschillende onderscheidingen gewonnen voor zijn producten, waaronder de iF Design Award en de Red Dot Design Award. Het bedrijf heeft partnerships met Apple en is ook verkrijgbaar bij andere grote retailers zoals Amazon en Best Buy.