Enabot

Enabot is een Chinees bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van slimme huishoudelijke apparaten, waaronder robotstofzuigers en beveiligingsrobots. Het bedrijf is opgericht in 2016 en heeft zijn hoofdkantoor in Shenzhen, China.

Het belangrijkste product van Enabot is de “EBO” robotstofzuiger, die is ontworpen om het schoonmaken van de vloer in huis te vereenvoudigen. De EBO is voorzien van slimme sensoren en algoritmen om efficiĆ«nt en effectief te kunnen stofzuigen. Het apparaat kan worden bestuurd met een smartphone-app en kan zelfs worden bediend via spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant.

In aanvulling op de EBO robotstofzuiger, biedt het bedrijf ook andere slimme huishoudelijke apparaten, zoals de “EBO AIR” luchtreiniger en de “EBO Home” beveiligingsrobot. De EBO Home robot heeft een ingebouwde camera en kan op afstand worden bediend om het huis te bewaken en meldingen te sturen naar de smartphone van de gebruiker bij verdachte activiteiten.

Enabot heeft een sterke nadruk op innovatie en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn producten, waaronder de CES Innovation Award en de Red Dot Design Award. Het bedrijf heeft partnerships met grote retailers en distributeurs over de hele wereld, waaronder Amazon en Best Buy.