Chipolo

Chipolo is een Sloveens bedrijf dat slimme producten ontwikkelt voor het volgen van verloren of gestolen voorwerpen. Het bedrijf is opgericht in 2012 en heeft zijn hoofdkantoor in Maribor, Slovenië.

Het belangrijkste product van Chipolo is een Bluetooth-tracker genaamd “Chipolo One”. Dit is een klein apparaatje dat aan een voorwerp zoals een sleutelbos of tas kan worden bevestigd en kan worden gebruikt om het voorwerp te vinden wanneer het verloren is gegaan. Met behulp van de bijbehorende app op een smartphone kan de gebruiker het verloren voorwerp lokaliseren en een alarm laten afgaan op de Chipolo One.

In aanvulling op de Chipolo One, biedt het bedrijf ook andere slimme producten, zoals de “Chipolo Card”, een creditcard-formaat tracker, en de “Chipolo Plus”, een waterbestendige tracker. Alle producten van Chipolo werken met de bijbehorende app en zijn compatibel met spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant.

Het bedrijf heeft een sterke nadruk op ontwerp en gebruiksvriendelijkheid, met de nadruk op het creëren van producten die naadloos integreren in het dagelijks leven van gebruikers. Chipolo heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn producten en diensten, waaronder de CES Innovation Award en de Red Dot Design Award.