Belkin

Belkin is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van slimme thuisproducten en accessoires voor consumentenelektronica. Het bedrijf is opgericht in 1983 en heeft zijn hoofdkantoor in Playa Vista, Californië.

Belkin biedt een breed scala aan slimme thuisproducten, waaronder slimme stopcontacten, verlichting, sensoren en beveiligingscamera’s. Deze producten zijn ontworpen om huiseigenaren te helpen hun huis efficiënter te beheren en te beveiligen.

Belkin heeft meerdere productlijnen, waaronder Wemo voor slimme thuisautomatisering en Linksys voor netwerk- en wifi-apparatuur. Het bedrijf maakt gebruik van spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant om het bedienen van slimme thuisapparaten eenvoudiger te maken.

Belkin heeft een sterke nadruk op ontwerp en gebruiksvriendelijkheid, met de nadruk op het creëren van producten die naadloos integreren in het dagelijks leven van gebruikers. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en is van plan om tegen 2025 volledig CO2-neutraal te zijn. Belkin heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn producten en diensten, waaronder de CES Innovation Award en de Red Dot Design Award.